donderdag, 10. februari 2005 - 13:59

Rieu is niet bang

Maastricht

Op 9 juli 2005 realiseert André Rieu weer één van zijn dromen. Op verzoek van burgemeester Leers zal hij een concert geven in de stad waar hij is opgegroeid. Tijdens het concert in Kerkrade vorig jaar, stapte Gerd Leers naar hem toe en vroeg hem weer eens in zijn stad te komen spelen. Een plan dat Rieu zelf ook al eerder in gedachten had.
<BR>Nu zal het werkelijkheid worden. De locatie wordt het Vrijthof te Maastricht.

Om te voorkomen dat zijn concert verstoord wordt door dreunende muziek uit de diverse café´s rondom het plein en de Platielstraat, heeft hij afspraken gemaakt met de horecaondernemers. Volgens Rieu maakten ze er geen punt van en stonden ze allen welwillend tegenover zijn verzoek.

Er zullen geen tribunes komen, maar het Vrijthof wordt één groot terras waar plaats is voor 9000 bezoekers. De bediening krijgt speciale kleding te dragen. Daarnaast zullen de gebouwen rondom het plein sfeervol verlicht worden.
Het concert zal door een camerateam van de ZDF worden geregistreerd. De opnames zullen dan over de gehele wereld worden verspreid.
Het project klinkt groots en interessant, maar hoe zit het met de beveiliging?

Recent stond in diverse bladen dat André Rieu achtervolgd werd door een auto met een Pools kenteken. Er deden geruchten de ronde dat er mogelijk sprake zou zijn van een poging tot ontvoering. Rieu was helemaal niet bang voor een eventuele ontvoering. Sterker nog, hij kwam net uit Dresden. 'Dan zou je als Pool toch gek zijn als je dan helemaal naar Maastricht komt reizen om mij vervolgens daar te ontvoeren' aldus Rieu.
Wanneer hij in Maastricht is, gaat hij gewoon samen met zijn vrouw naar de supermarkt of gewoon de stad in zonder dat hij zich onveilig voelt. Hij heeft een lief publiek.
Er zijn in elke maatschappij nu eenmaal een paar gasten die kwaad willen, maar het aantal is te klein om zich zorgen over te maken.
Er is natuurlijk wel beveiliging op 9 juli, maar dat is gebruikelijk bij concerten.

Bewoners van het Vrijthof zullen een toegangspas krijgen en de gemeente zal het Vrijthof voor alle verkeer afsluiten. Het belooft in ieder geval een speciaal concert te worden, met een aantal verrassingen.

© BON/ tekst en foto's: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):