maandag, 14. november 2005 - 20:10

Rijbewijs van verkeerszondaar afgepakt

Rijen

Het rijbewijs van een 30-jarige inwoner van Rijen is door de politie ingevorderd. Dat gebeurde in de nacht van zondag 13 november op maandag 14 november 2005. Agenten zagen, kort na middernacht, de man met hoge snelheid door de bebouwde kom van Rijen rijden. De agenten hadden de grootste moeite om de man bij te houden, gezien de snelheid waarmee hij reed.
<BR>De man passeerde met hoge snelheid vele zijstraten zonder af te remmen en gaf ook geen gevolg aan een stopteken. Uiteindelijk stopte de man in de Baroniestraat. Er bleek alcohol in het spel te zijn, doch een blaastest gaf aan de hij beneden de wettelijke grens zat. Gezien het verkeersgevaarlijke rijgedrag is het rijbewijs van de man ingevorderd en opgestuurd naar de Officier van Justitie. Het openbaar ministerie bepaalt, aan de hand van het proces-verbaal, wat er met het rijbewijs gaat gebeuren.

Omdat de man niet meer mocht rijden was de bedrijfsauto waarin hij reed, bij het politiebureau gestald. Rond 07.00 uur zagen de agenten deze auto wegrijden, wat opnieuw een reden was om achter het voertuig aan te gaan. Op de Langenbergseweg bleek dat de verdachte toch achter het stuur gestapt was. Hij pleegde daarmee een verkeersmisdrijf en kan op een tweede proces-verbaal rekenen.
Provincie:
Tag(s):