donderdag, 16. juni 2005 - 14:00

Rijden onder invloed van alcohol

Lelystad

Door de politie werd woensdagavond 16 juni op de Houtribdreef een 25-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval.

De man was kort daarvoor betrokken geweest bij een ongeval op de Oostranddreef. Hij was daar met zijn auto door onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. Na de aanrijding had de Lelystedeling de hulp ingeroepen van een 21-jarige bestuurder uit Lelystad om, de bij de aanrijding betrokken auto, weg te slepen.

Toen de politie ter plaatse kwam op de Oostranddreef had de 25-jarige Lelystedeling de plaats van het ongeval verlaten en was de auto verdwenen. Na onderzoek kwam de politie de man op het spoor en is hij op de Houtribdreef aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man een promillage had van 1,6. Het rijbewijs van de Lelystedeling is ingevorderd. Hij is na verhoor met een rijverbod van 8 uur heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal.

Tegen de 21-jarige automobilist die heeft geholpen met het wegslepen van de auto wordt een proces-verbaal opgemaakt omdat hij de verdachte geholpen heeft de plaats van het ongeval te verlaten.
Provincie:
Tag(s):