maandag, 9. mei 2005 - 10:26

Rinkel-de-kinkel-knal-boem

In een Zweeds onderzoek heeft Saab haar veiligheid weer weten te bewijzen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een grote Zweedse verzekeringsmaatschappij en pakte positief uit voor de 9-3 en 9-5.
<BR>
<BR>Folksam, de grootste Zweedse verzekeringsmaatschappij, brengt elke twee jaar een rapport uit. Onder de titel ´Hoe veilig is uw auto?´ presenteert Folksam ook dit jaar weer een rapport. Bij het onderzoek kijkt men naar praktijkvoorbeelden in Zweden. Ongelukken van de afgelopen twee jaar worden bekeken en uiteindelijk wordt er een score berekent.

Saab 9-3 en 9-5
In het rapport kwamen de Saab 9-3 en 9-5 zeer goed uit de bus. Volgens de Zweedse verzekeraar heb je met beide auto´s de minste kans op ernstige verwondingen. In totaal werden 138 verschillende type auto's bekeken die betrokken waren bij maar liefst 94.100 ongelukken.

Waargebeurde ongelukken
Saab heeft met dit onderzoek wederom bewezen een superveilige auto te bouwen. Crashtesten geven een indruk, maar deze waargebeurde ongelukken vertellen pas echt wat er speelt wanneer je een ongeluk krijgt.
Categorie:
Tag(s):