vrijdag, 9. december 2005 - 11:48

Rinkelende telefoon verraadt dief

Den Haag

Afgelopen donderdag heeft de politie een 29-jarige Hagenaar aangehouden voor het verkopen van een gestolen telefoon. De Hagenaar sprak een voorbijganger aan of hij tegen een mooi prijsje een prachtige mobiele telefoon wilde kopen. De koper was geïnteresseerd en wilde met de verkoper net een deal maken toen de telefoon afging.

De koper nam op en kreeg een gedupeerde vrachtwagenchauffeur aan de telefoon die graag zijn mobiele telefoon terug wilde. De telefoon bleek net voor de verkoop te zijn gestolen uit zijn cabine. De koper twijfelde geen moment en riep surveillerende agenten erbij. De Hagenaar werd ingerekend en de chauffeur kon zijn mobieltje afhalen op het politiebureau.

Afgelopen vrijdag werd eveneens een 40-jarige man betrapt die het had voorzien op de telecom. Politieagenten gingen poolshoogte nemen aan de Gedemte Gracht in Den Haag waar vreemde geluiden uit een telefooncel kwamen. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze een man met hamer en beitel een telefoon open te breken. Ook deze man werd ingerekend.
Provincie:
Tag(s):