donderdag, 17. november 2005 - 17:01

Rittenregistratie verleden tijd

Amstelveen

De kogel is door de kerk. Na vier jaar aanmodderen komt er eindelijk een werkbare fiscale bijstellingsregeling voor de bestelauto. Daarmee wordt definitief een einde gemaakt aan de rompslomp van de verplichte rittenregistratie.

Algemeen directeur Dick van den Broek Humphreij: ‘De Tweede Kamer heeft vandaag lef getoond en een dikke streep gezet door de rompslomp van de verplichte rittenregistratie voor bestelautorijders. De Kamer zet daarmee in belangrijke stap in het verlichten van lasten voor ondernemers.’

Volgens EVO is deze nieuwe regeling het maximaal haalbare. Geen of een zeer lage afkoopbare bijtelling voor álle grijze kentekens was mooier geweest, maar dat is juridisch en politiek niet haalbaar. Waar het om gaat is dat werkgevers en werknemers het nu zo kunnen regelen dat hen een grote administratieve last bespaard blijft.

De nieuwe regeling, die 1 januari 2006 van kracht wordt, verlost werkgevers en werknemers van de rompslomp van de verplichte rittenregistratie. Het enige dat de werkgever hoeft te doen is privé-gebruik van zijn bestelauto’s verbieden. Dit verbod moet schriftelijk worden vastgelegd, aangevuld met een sanctie voor de werknemer bij overtreding. De werkgever moet toezien op de naleving van het verbod. De werknemer hoeft geen rittenregistratie meer bij te houden, ook als hij/zij de auto ’s avonds mee naar huis neemt. Een groot succes, want nu is het bijhouden van een sluitende rittenregistratie nog verplicht.
Categorie:
Tag(s):