woensdag, 21. september 2005 - 10:21

RKC, FC Twente en NEC door in Gatorade Cup

RKC Waalwijk, FC Twente, NEC, FC Dordrecht, FC Volendam, FC Emmen, VVV-Venlo, MVV, Jong Ajax, Helmond Sport en AFC hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de Gatorade Cup.

FC Twente won met 3-1 bij Fortuna Sittard. Blaise N'Kufo (twee keer) en Sharbel Touma maakten de doelpunten. Lionel Lord deed wat terug voor de thuisploeg. NEC verpletterde Excelsior met 5-2. Tininho (twee), Edgar Barreto (twee) en Denneboom maakten het Nijmeegse feestje in Rotterdam compleet. Pas in de laatste tien minuten wist ook Excelsior via Van Peppen en Holman het net te vinden. Mark Otten kreeg in de 74ste minuut de directe rode kaart vanwege het neerleggen van een doorgebroken speler. Beide trainers zeiden na afloop, dat ze de prent zwaar overdreven vonden. ,,Er zal wel een nieuwe gebouw in Zeist betaald moeten worden'', zei coach Mario Been.

RKC Waalwijk had een verlenging nodig om TOP Oss op de knieën te krijgen. Randy Rustenburg en Bert Zuurman hadden de stand voor de negentigste minuut op 1-1 gebracht. Rick Hoogendorp, Martijn Barto en Maarten Martens klaarden het klusje alsnog in de extra tijd: 4-1. Ook MVV kwam pas langszij in de verlenging. HFC Haarlem had de Limburgers op 0-0 weten te houden. In de extra tijd ging de thuisploeg alsnog onderuit. Harrie Gommans was succesvol met twee treffers en Ibad Muhamadu deed voor MVV ook nog een duit in het zakje.

FC Dordrecht zegevierde tegen de amateurs van Gemert: 3-0. Van der Laan, Dagher en Monteiro scoorden. FC Volendam kroop door het oog van de naald tegen BV Veendam. De palingboeren maakten een 0-2 achterstand pas goed toen Martin Drent met een rode kaart van het veld werd gestuurd voor het slaan van een tegenstander. Bovendien had de ploeg van trainer Ernie Brandts een eigen doelpunt van Van den Broek-Humphrey nodig om de volgende ronde te halen: 3-2.

FC Emmen versloeg de amateurs van Udi '19 met 2-1. Mourad en El Khalifi waren succesvol voor de thuisploeg. VVV wist uit te winnen bij Excelsior Maassluis: 1-4. Leon Kantelberg (drie keer) en Bas Jacobs hielpen de bezoekers aan de winst.

Jong Ajax won verrassend van Cambuur Leeuwarden: 3-1. De Amsterdammers, met Kenneth Vermeer, Thomas Vermaelen, de debuterende Juanfran, Nourdin Boukhari en Yannis Anastasiou in de basis, bleven aan de goede kant van de score dankzij Boukhari en Vertonghen (twee keer). Thijs Houwing scoorde voor de Friezen.

Helmond Sport won met 2-0 bij de amateurs van WVS. Orlando Smeekes en Yahia scoorden voor de Brabanders. AFC versloeg verrassend FC Omniworld na strafschoppen. De score na negentig minuten was 1-1. Voor de bezoekers misten Cakir, Van Gulik en Luijten in de beslissende penaltyreeks, waardoor de amateurs van AFC door zijn. Pikant detail is, dat dezelfde ploeg vorige week verloor van de zondagamateurs van FC Omniworld.