zondag, 23. oktober 2005 - 18:31

RKC in blessuretijd voorbij Feyenoord

Feyenoord is de koppositie in de Eredivisie kwijt geraakt. Door de tweede achtereenvolgende uitnederlaag is PSV voorbijgekomen en is de equipe van trainer Erwin Koeman teruggevallen naar plaats twee. De overwinning van RKC Waalwijk was vanmiddag niet onverdiend te noemen.

Naast de twee doelpunten raakten de Brabanders nog liefst drie keer de paal. Al had aanvoerder Dirk Kuijt de gasten in de eerste minuut zijn ploeg op voorsprong moeten brengen.

Vanaf dat moment was het RKC Waalwijk dat de klok sloeg. De voorsprong na 32 minuten was een logisch gevolg. Uitgerekend Benjamin De Ceulaer, gehuurd van Feyenoord, legde bal opzij. Zijn landgenoot Maarten Martens nam de bal aan en met een knappe boogbal liet hij keeper Maikel Aerts, die de geblesseerde Patrick Lodewijks verving, kansloos: 1-0.

Trainer Koeman van Feyenoord greep in de rust in door de falende Patrick Paauwe te vervangen door aanvaller Ali Boussaboun. Later kwam ook Sebastian Pardo in het veld voor Ferne Snoyl, waardoor Feyenoords offensieve bedoelingen nog duidelijker werden gesteld. De gelijkmaker viel tien minuten voor tijd na een fout van invaller Robert Fuchs. Romeo Castelen profiteerde handig: 1-1.

Waar Feyenoord op jacht ging naar de gelijkmaker en via Castelen (ging te ver door) en Kuijt (schoot een vrije trap rakelings naast) kansen kreeg, daar ging RKC in blessuretijd toch met de overwinning aan de haal. Een vrije trap van invaller Dominique van Dijk werd binnengegleden door Virgillio Teixeira. Het meeverdedigen van Kuijt was onvoldoende. Voor de Portugese verdediger was het pas zijn derde goal in het betaalde voetbal in zijn 128e duel. RKC Waalwijk, dat met Hans van de Haar de beste speler had, verstevigt met de overwinning haar vijfde plek.