zondag, 18. december 2005 - 19:28

Robben schiet Chelsea langs Arsenal

Chelsea heeft een grote stap gezet in de strijd om het kampioenschap. De Londense club maakte een einde aan de zegereeks (dertien achtereenvolgende overwinningen) van Arsenal op Highbury: 0-2.

The Gunners gingen goed van start en dachten zelfs op voorsprong te komen. Een doelpunt van Robin van Persie werd echter vanwege buitenspel afgekeurd. Niet veel later was de thuisploeg opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar Thierry Henry trof de paal. En waar Arsenal niet tot scoren kwam, sloeg Chelsea genadeloos toe. In de 39ste minuut werkte Arjen Robben een prachtige actie over links beheerst af.

De wedstrijd werd in de 73ste minuut beslist door een fout van Lauren. Joe Cole profiteerde dankbaar en zette de 0-2 op het scorebord. In de slotfase bracht Arsène Wenger nog Dennis Bergkamp en Quincy Owusu-Abeyie binnen de lijnen, maar het mocht niet meer baten.

Door de overwinning blijft het gat tussen koploper Chelsea en nummer twee Manchester United negen punten. Arsenal is definitief afgehaakt voor de titel en staat op een teleurstellende achtste plaats. Met een wedstrijd minder staat het al liefst twintig punten achter op de formatie van José Mourinho.