dinsdag, 29. november 2005 - 10:56

Robert Doornbos tekent bij Red Bull voor 2006

Red Bull Racing heeft dinsdag bevestigd dat Robert Doornbos in 2006 zal uitkomen voor het team. In de functie van test- en reserverijder zal de 24-jarige Nederlander op de vrijdagen van alle ronden om het 2006 FIA Formule 1 Wereldkampioenschap in actie komen voor Red Bull Racing.

Doornbos is geen onbekende van Red Bull. In 2004 reed de jonge Rotterdammer naast Tonio Liuzzi al in het door Red Bull gesponsorde Arden International team van Christian Horner, dat deelnam aan het FIA International F3000 kampioenschap. Met een overwinning op Spa-Francorchamps en een derde plaats in de eindrangschikking in zijn debuutseizoen, werd Robert gekroond tot ‘Rookie of the Year’ alvorens hij 2004 afsloot als testrijder van het Jordan GP Formule 1 Team in de laatste drie races.

Na een veelbelovend seizoen in 2005, waarin hij goed presteerde als derde rijder voor Jordan-Midland en als racecoureur voor Minardi-Cosworth (in de laatste acht Grand Prix), voegt Robert zich nu bij het team van Red Bull Racing voor 2006.

Sporting Director Christian Horner: “Na een leerzame periode in de Formule 1 het afgelopen seizoen, zal Robert een belangrijke rol gaan vervullen als derde rijder voor Red Bull Racing. Robert toonde veel talent en een enorme drang om te winnen toen ik met hem samenwerkte in 2004. Ik ben erg blij dat we onze samenwerking nu kunnen hervatten. Dit is een fantastische kans voor hem.�

Robert Doornbos: “Het voelt super om deel van het Red Bull Racing team uit te maken. Niet alleen zijn zij het meest in het oog springende team van dit moment, maar ook de motivatie binnen het team en de wijze waarop de technische kant wordt vormgegeven is veelbelovend voor de toekomst. Ik heb me voorgenomen dit jaar zoveel mogelijk te leren om aan de top te geraken en ik ben ervan overtuigd dat ik op de juiste plek zit om dit te realiseren.�

Robert’s eerste kennismaking met een door Cosworth aangedreven RB1 zal al vandaag plaatsvinden, wanneer hij deelneemt aan de driedaagse test van het team in Barcelona. Christian Klien zal de tweede wagen besturen. Woensdag komen Christian en David Coulthard voor het team uit, waarna Robert en David de test op donderdag zullen completeren.

In aansluiting op Red Bull’s overname van Minardi eerder dit jaar, zal Scott Speed zich nu bij Red Bull’s nieuwste team Scuderia Toro Rosso voegen. Zijn exacte rol binnen het team zal binnen aanzienlijke tijd bekend gemaakt worden.
Categorie:
Tag(s):