vrijdag, 24. juni 2005 - 8:32

ROC wint eerste Zeeuwse Zonnebootrace

Middelburg

Op zaterdag 25 juni werd in de binnenhaven de eerste Zeeuwse Zonnebootrace gehouden. Zeven boten onderverdeeld in twee klassen streden tegen elkaar in een lange marathon en twee korte sprints. Het werd een spannende race waarbij het zal aankwam op techniek, strategie en efficiënt gebruik van de beschikbare energie. De drie bruggen langs het parcours waren een extra uitdaging voor de deelnemers.

Zeven teams hadden zich aangemeld voor de eerste Zeeuwse Zonnebootrace. Deze teams kregen van de organisatie een aantal zonnepanelen en een kleine accu ter beschikking. Zelf moesten ze een boot en aandrijving verzorgen.

De twee teams die elkaar in de A-klasse troffen kwamen beiden van de Hogeschool Zeeland. Het werd een strijd tussen studenten van Maritiem Instituut de Ruyter en studenten van de opleiding Elektrotechniek aan de Edisonweg. De rivaliteit tussen beide is groot. In deze klasse werden aan beide teams 6 zonnepanelen ter beschikking gesteld.

De vier andere teams streden in de standaardklasse. Het waren de teams van ROC Zeeland (opleiding VOA), het Calvijn College, het team Delta en een team van MarEtec. Vier zonnepanelen leverden de energie aan de boten in deze klasse.

Op de dag van de race was er een informatiemarkt ingericht aan de Rouaansekaai bij het havenkantoor. Het publiek kon er informatie vinden over duurzame energie en over andere duurzame initiatieven en projecten.

Het team van ROC Zeeland werd zaterdagmiddag winnaar van de eerste zonnebootrace van Zeeland.

De Zeeuwse Zonnebootrace was een initiatief van het Zeeuws Platform Duurzame Ontwikkeling, Vereniging Zeeuwind, de Hogeschool Zeeland, MarEtec en No Confusion Communicatie. Het had als doel om duurzame energie op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Het is de bedoeling dat het evenement jaarlijks wordt georganiseerd.

© BON
Provincie:
Tag(s):