zondag, 3. april 2005 - 1:45

Rockweekend wordt echt festival

America

Het Rockweekend in America mocht zich dit jaar op een aantal grote internationale acts verheugen. Het festival dat ieder jaar groter wordt, had dit jaar een aantal bands weten vast te leggen van ver over de grens. Het hoogtepunt was al op vrijdag 1 april toen de rockers van Status Quo de hele tent gevuld kregen met hun makkelijk toegankelijke muziek. Zij speelde zelfs geen festivalset, maar brachten een heel concert ten gehore.

De zaterdag leek op een echte festivaldag met namen als Krezip, Dog Eat Dog, The Sheer, De Heideroosjes en als afsluiter Therapy? Deze internationale programmering miststaat geenszins. Toch was de hoofdtent niet helemaal gevuld. In de kleinere tent stonden de lokale, upcoming bands geprogrammeerd zoals Concubine, Helldriver, Snatchin’Jenny en Superhero.
In de hoofdtent was The Sheer verfrissend om te zien en kreeg Krezip de zaal in beweging. Maar het waren de Heideroosjes die de zaal echt op gang brachten. Zij speelden dan ook een thuiswedstrijd. © BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):