dinsdag, 27. december 2005 - 22:58

Roda boekt nuttige zege

Roda JC heeft goede zaken gedaan door thuis met 3-1 van ADO Den Haag te winnen.

ADO Den Haag speelde, opvallend genoeg, in witte tenues, waardoor ze bijna niet zichtbaar waren op het met sneeuw bedekte veld in Kerkrade. Daar had de thuisploeg nu niet bepaald baat bij. De grensrechter vlagde tot twee keer Andres Oper in kansrijke positie terug, terwijl een ADO-speler de buitenspelval leek op te heffen.

ADO kwam alsnog in de eerste helft al in de problemen. Alberto Saavedra kreeg na 38 minuten zijn tweede gele kaart en de bezoekers moesten met tien man verder. Desalniettemin gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

In de tweede helft bleef Roda de bovenliggende partij en kregen de Limburgers genoeg kansen. Pas in de 76ste minuut wist de thuisploeg het net te vinden. Ivan Vicelich kon van dichtbij binnenschieten. Acht minuten voor het einde leek Oper een eind aan alle twijfel te maken. De Est schoot prachtig van veraf binnen: 2-0.

De wedstrijd leek gelopen te zijn, maar Laszlo Bodnar besloot het nog spannend te maken. De Hongaar reageerde belachelijk overdreven na een tikje van Joonas Kolkka en kon met rood van het veld na een partij vrij worstelen. Een minuut na de uitsluiting van de Roda-verdediger maakt Kolkka 2-1. De Hagenaars zette meteen aan in hoop op de gelijkmaker. In de allerlaatste tegenstoot van de avond gooide Bodor het duel echter in het slot: 3-1.

Door de winst vindt Roda eindelijk aansluiting bij de grote subtop. ADO staat nog maar twee punten voor op Sparta, de nummer vijftien van de ranglijst.