zondag, 3. april 2005 - 19:05

Roda JC pakt volle winst tegen NAC

Rode JC heeft zondagmiddag thuis tegen NAC Breda de overwinning met 2-1 gepakt. NAC kwam nog wel op voorsprong via Medes da Silva, maar Sergio en Kah zorgden voor een feestje in het Parkstadion in Kerkrade.

Het duel ging gelijk op en beide ploegen kregen in de eerste helft veel kansen. Zo schoot Richters namens NAC net naast en deed Vicelich hetzelfde voor Roda JC. De ploegen leken met een gelijkspel de rust in te gaan, maar Mendes da Silva schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

In de tweede helft kwam Roda snel op gelijke hoogte. Sergio scoorde vijf minuten na rust. Diverse kansen deden zich nog voor, voor zowel Roda als voor NAC Breda, maar uiteindelijk was het een doelpunt van Kah die de verlossing bracht voor Roda.

Door deze winst staat Roda op de achtste plek. NAC Breda blijft op de dertiende plek steken in de stand van de Holland Casino Eredivisie.