vrijdag, 18. maart 2005 - 23:37

Roda JC weet te winnen van Den Bosch

Eén van de eerste serieuze degradatiekandidaten van dit seizoen in de eredivisie is bekend. FC Den Bosch lijkt de moed te hebben opgegeven en leed vrijdagavond opnieuw een nederlaag. Het was al nederlaag No.12 op rij. Dit maal was Roda JC met 3-0 te sterk. Voor Roda was dit weer de eerste winst na zes gelijkspelen.

FC Den Bosch begon de wedstrijd erg zwak. In plaats van aanvallen liet het zich terugdringen tot ver in eigen helft. Hierdoor kon Roda simpel de bal rondspelen en naar hartelust aanvallen.

Toch kwamen de Limburgers simpel door de defensie heen en scoorde voor de eerste keer in de 27e minuut. Cissé scoorde via een goede actie. Cissé was even later dichtbij een tweede doelpunt, maar de verdediging van Den Bosch haalde de bal van de lijn af.

Toch werd op slag van rust opnieuw het net gevonden. Bodnar scoorde via een mooie vrije trap van afstand. De winst was zeker gesteld voor de ploeg uit Kerkrade.

In de tweede helft liep Roda FC Den Bosch een beetje komen. Maar zelfs het inbrengen van extra aanvallers hielp de ploeg niet. In de slotminuten maakte Jongen het leed nog erger voor Den Bosch. Hij scoorde de 3-0 en degradatie komt nu wel erg dichtbij voor FC Den Bosch.