zondag, 24. juli 2005 - 1:45

Roda naar halve finale Intertoto Cup

Roda JC heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Intertoto Cup. Na de 0-0 in eigen huis, was een 1-1 gelijkspel bij Slovan Liberec voldoende om zich van de volgende ronde te verzekeren. In de 38ste minuut opende Sergio de score, waarna Došek pas in de 80ste minuut de gelijkmaker binnenwerkte. Daarna was het nog even op de tanden bijten voor Roda JC, maar de verdediging hield wonderwel stand.

Vorig seizoen nog werd Roda JC door hetzelfde Liberec uitgeschakeld. De Tsjechen hielden de ploeg uit Kerkrade destijds in Nederland ook al op 0-0 en maakten het karwei thuis af door met 1-0 te winnen. Ditmaal is het echter de ploeg van Huub Stevens die aan het langste eind trekt.

In de volgende ronde zal Roda JC uitkomen tegen de winnaar van het duel tussen AA Genk en Valencia, dat later op de avond wordt gespeeld. De eerste wedstrijd in Spanje eindigde in 0-0.