zaterdag, 3. december 2005 - 0:13

Roda pakt drie punten in Almelo

Roda JC heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen. De Limburgers hadden aan een opleving van Sergio in de 13e minuut genoeg om de drie punten mee naar het Zuiden te nemen. Roda vond het na de 1-0 wel welletjes.

De voorsprong werd door de mannen van Huub Stevens krampachtig verdedigd. Het spel wat beide ploegen op de mat legden, was dan ook dramatisch om te zien.

Heracles deed na de rust nog wel een poging om de gelijkmaker te forceren. Hirayama was succesvol, maar hij beroerde de bal met zijn arm en de goal werd door arbiter Vink dan ook terecht afgekeurd. De supporters van Heracles dachten hier anders over. Zij voelden zich bestolen en scandeerden leuzen naar de scheidsrechter, die daarop de wedstrijd voor een aantal minuten staakte.

Het duel werd nog wel uitgespeeld, maar in de resterende minuten kon Heracles geen potten meer breken.