woensdag, 13. juli 2005 - 10:13

Roda wil Adeleye via bottentest

Roda JC heeft zijn zinnen gezet op Dele Adeleye. De Nigeriaan haalde onlangs de finale op het WK onder 20. Probleem is echter dat de centrale verdediger pas zestien jaar is.

Spelers die jonger zijn dan achttien jaar en niet afkomstig zijn uit een land uit de Europese Unie, mogen nog niet professioneel in actie komen in de EU. Hierdoor zou Roda nog twee jaar moeten wachten. De speler heeft echter via een van zijn zaakwaarnemers laten weten er niet zeker van te zijn hoe oud hij is.

Volgens zijn paspoort is Adeleye geboren op 25 december 1988. Roda JC zou bereid zijn om een zogenoemde bottentest te laten uitvoeren om te kunnen achterhalen of de Nigeriaan ouder is. 'Als blijkt dat hij minimaal achttien is, dan zou het mogelijk interessant voor ons kunnen worden', meldt algemeen directeur Frank Rutten in Dagblad De Limburger.

De kans is klein dat zo'n bottentest Adeleye en Roda dichter bij elkaar brengt. De methode kan dan wel aangeven dat een persoon ouder is, maar een exacte geboortedatum is er niet mee te achterhalen.

Adeleye was één van de blikvangers van het zilveren Nigeriaanse team op Nexxt 2005. HIj maakte indruk als nietsontziende mandekker.
Categorie:
Tag(s):