zaterdag, 16. april 2005 - 9:53

Roda wint van Utrecht en stijgt twee plekken

Op voorhand ging het duel nergens over, maar toch ging Roda JC met de winst aan de haal tegen FC Twente en hoopt nog op een wonder om Europees voetbal te halen.

In Kerkrade was Roda de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar het had moeite met de opbouw. De ploeg van trainer Wiljan Vloet had een gelukje nodig om op voorsprong te komen. Jerome Colinet zag dat zijn schot van richting werd veranderd door Joost Broerse, waardoor doelman Terol kansloos was.

Vier minuten later was het Rick Kruys die de stand weer op gelijke hoogte bracht. In de rest van de eerste helft scoorde Sergio namens Roda, waar de defensie van Utrecht niet helemaal vrijuit ging. Na een uur spelenmocht Terol zijn tweede van de avond.

Na de 3-1 viel de wedstrijd een beetje dood. Hans van de Haar scoorde nog de aansluitingstreffer, maar de ploeg uit Utrecht waren de laatste 10 minuten niet gevaarlijk meer genoeg om nog gelijk te komen.