maandag, 31. januari 2005 - 22:59

Rode kaart voor scheidsrechter

Engeland

Een scheidsrechter in Engeland heeft zichzelf van het veld gestuurd. Het gebeurde tijdens de voetbalwedstrijd tussen de Engelse clubs Peterborough North End en Royal Mail AYL. Omdat er geen andere scheidsrechter aanwezig was, moest de wedstrijd na het voorval zelfs worden gestaakt. Dit opmerkelijke bericht valt te lezen op de BBC Sport site.

In de 63e minuut van de wedstrijd scoorde Peterborough een doelpunt. De keeper van North End appelleerde voor een overtreding van een speler van Peterborough en vond dat de goal dus moest worden afgekeurd. Daarop schoot de scheidsrechter door het lint.

De scheidsrechter gooide zijn fluitje woedend op de grond, en stormde naar de keeper toe om hem woedend aan te staren. Hij zag zijn fout later in, en gaf toe dat hij het niet had moeten doen. In de dagen voor de wedstrijd had hij persoonlijke problemen gehad. Zijn schoonvader was de dag voor de wedstrijd overleden en een bekende van hem was net voor de wedstrijd overleden. De scheidsrechter zei achteraf dat het beter was geweest als hij thuis had gebleven.
‘Mijn reactie was totaal niet professioneel en toen ik dat inzag heb ik mijzelf van het veld gestuurd hetzelfde zou ik doen bij een speler als die zich net zo zou gedragen.’

© BON / FBF.NL
Categorie:
Tag(s):