zaterdag, 16. juli 2005 - 19:52

Roerdalen strijdt voor ‘Schoonste gemeente’

Roerdalen

De gemeente Roerdalen gaat door in de strijd voor de ‘Schoonste gemeente van Nederland’. Zaterdag behaalde de gemeente alle vier de sterren die konden worden verdiend voor het NCRV-programma ‘Tegen de klok’. De makers van het programma waren neergestreken in de gefuseerde Midden-Limburgse dorpskernen, om de bevolking te bewegen van hun de gemeente de schoonste te maken. Vier captains die afgelopen maandag van de straat werden geplukt kregen ieder een opdracht die deze zaterdag tot een goed einde moest worden volbracht.

De gemeente Roerdalen strijdt op deze manier met nog 8 andere gemeenten in Nederland voor de titels ‘Schoonste gemeente� van het land. Met het behalen van de vier sterren gaan ze door naar de eindstrijd waar mogelijk de vijfde ster kan worden behaald en dus de titel ‘Schoonste gemeente’.

Onder begeleiding van Jetske van den Elsen, Joep Onderlinden en sportpresentator Humberto Tan was het marktplein van Melick aardig gevuld met enthousiaste mensen om de afloop van de strijd te beleven. Een van de opdrachten was een parcours die de drie dorpskernen van Melick, Herkenbosch en Vlodrop met elkaar verbinden. Op dit parcours moesten 20 unieke, mileuvriendelijke voertuigen met elkaar strijden om een groene bokaal. Daarnaast waren er Groene snackbars langs het parcours waar groene snacks verkrijgbaar waren. Na het evenement moest alles weer in een schone toestand worden achtergelaten.

Hoogtepunt was de opdracht voor captain Ruud van Daal die 1000 ‘pitspoezen’ gekleed in groen moest verzamelen op de Markt in Melick. Met 1066 pitspoezen voldeed hij ruimschoots aan deze missie. Na het behalen van alle vier de sterren werd het feest gecomplementeerd met een optreden van Rowen Hèze, die de groene massa in Roerdalen liet feesten.

© BON/Foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):