dinsdag, 9. augustus 2005 - 11:27

Roermond ontvangt 50.000 euro veiligheidssubsidie

Roermond

De gemeente Roermond krijgt van de Provincie Limburg bijna €50.000 euro voor drie veiligheidsprojecten. De gemeente heeft bij de provincie aangeklopt voor deze subsidie in het kader van het thema ‘Veilig leven in Limburg’. De subsidie wordt toegekend voor de projecten ‘Zichtbaar blauw in de avonduren’, ‘Motofoetsie’ en ‘Sfeerbeheerders overlastbestrijding’. Volgens gedeputeerde Mat Vestjens geven deze projecten aan ‘dat het mogelijk is om met relatief simpele maatregelen de veiligheid in de directe omgeving te vergroten’.

Voor ‘Zichtbaar blauw in de avonduren’ ontvangt de gemeente €25.000 euro. In dit project werkt de politie samen met de afdeling Stadstoezicht in de wijken Donderberg, De Kemp en het Roermondse Veld.

Met project ‘Motofoetsie’ wordt geprobeerd de vele motordiefstallen in Roermond een halt toe te roepen. Dit wil de gemeente bereiken met waarschuwingsborden aan de gemeentegrens en bewaakte motorparkeerplaatsen

De ‘Sfeerbeheerders’ moeten proberen de overlast tijdens het uitgaan in het weekend te beperken in het centrum. De sfeerbeheerders surveilleren in de uitgaansgebieden zoals de Veldstraat en proberen ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan. Voor dit project ontvangt de gemeente Roermond €20.000 euro van de Provincie.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):