donderdag, 13. oktober 2005 - 17:14

Roermond op postzegelformaat

Roermond

Burgemeester Henk van Beers van Roermond heeft donderdagmiddag het eerste velletje postzegels met Roermond als onderwerp ontvangen van TPG Post. Op het stadhuis werd deze hem aangeboden. Roermond is een van de steden die op een zegelvel worden weergegeven in het kader van de serie ‘Mooi Nederland’. De postzegels zijn ontworpen door Esther de Vries, kunstenares van de Rietveld Academie. Zij gebruikte hiervoor een collage van foto’s die de geschiedenis van Roermond verbeelden. Eerder op de dag ontving ook Papendrecht zijn eigen postzegel.

In totaal zal de hele Nederlandse postzegelserie uit tien steden bestaan. In 2006 en 2007 zullen weer een aantal steden een eigen postzegel krijgen. Alle verschillende postzegelvellen samen vormen een panorama van ‘Mooi Nederland’.

Na ontvangst van de eerste Roermondse zegel ondertekende burgemeester Van Beers een kaart die met een Roermondse postzegel werd gefrankeerd. De kaart was bestemd voor Tweede Kamervoorzitter Frans Weissglas.

De Roermondse postzegels zijn vanaf vrijdag alleen in Roermond verkrijgbaar en in beperkte oplage. Tegelijkertijd verschijnt landelijk de gehele serie van alle betrokken steden op twee postzegelvelletjes van elk vijf zegels.

© BON/Foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):