donderdag, 24. maart 2005 - 16:28

Roermond vergroot zone alcoholverbod

Roermond

De gemeente Roermond gaat mensen die onder invloed van alcohol overlast veroorzaken rondom scholen, winkelcentra, parken en zorgvoorzieningen, harder aanpakken. Dit heeft burgemeester Henk van Beers woensdag bekendgemaakt. De overlastveroorzakers, ook wel 'drunkies' genoemd, houden zich dagelijks op rondom bepaalde plaatsen waar veel activiteit is.

Probleemgebieden in Roermond zijn vooral het winkelcentrum aan de Donderberg en het Roercenter in de binnenstad. Met deze maatregel mogen de drunkies zich niet binnen een straal van 250 meter van de betreffende locaties ophouden. De maatregel is een aanvulling op een al bestaand alcoholverbod op bepaalde locaties in Roermond. Zo geldt er een alcohol- verbod in het winkelcentrum Donderberg. De mensen die bij het winkelcentrum hun alcohol nuttigden hebben na het alcoholverbod hun locatie verlegd naar de overkant van de Donderbergweg. Door deze maatregel zullen zij zich hier ook niet meer mogen ophouden.

De VVD in Roermond heft zelfs voorgesteld om een algeheel alcoholverbod in Roermond in te stellen. Hier wil Van Beers echter niet aan. Volgens de burgemeester moet de mogelijkheid blijven bestaan dat de burgers in hun eigen straat gewoon hun pilsje kunnen drinken. © BON
Provincie:
Tag(s):