zaterdag, 30. april 2005 - 21:04

Roermonds gemeenteraadslid geeft misbruik toe

Roermond

Het Roermondse gemeenteraadslid W. Potter van de VVD heeft bekend dat hij begin jaren negentig een toen 9-jarige jongen een aantal jaren seksueel heeft misbruikt. Het 61-jarige raadslid was hiervoor opgepakt, nadat de jongen tegenover de politie zijn seksueel misbruik had aangegeven. Na de bekentenis van Potter is het VVD-lid op vrije voeten gesteld meldt Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad zaterdag.

De zaak kwam aan het licht nadat drie mannen in de leeftijd van 21, 25 en 27 jaar waren opgepakt voor de mishandeling van een 65-jarige Echtenaar op carnavalsdinsdag. Tijdens het verhoor in deze zaak vertelde de 25-jarige verdachte D.F. dat hij in het verleden seksueel was misbruikt door de Roermondenaar in zijn supermarkt aan het Roermondse Veld. Hij had moordplannen om wraak te nemen op de man die hem misbruikt zou hebben.

Volgens de advocaat van de verdachte heeft de man enorm veel spijt van zijn daden. De VVD-fractie in Roermond wil na het weekend met een standpunt komen in deze zaak. Ze hopen het VVD-lid aankomende maandag zelf te spreken, zodat ze daarna met een standpunt naar buiten kunnen treden. Totdat ze Potter gesproken hebben zullen er geen uitspraken over deze zaak worden gedaan door de overige VVD-leden. © BON
Provincie:
Tag(s):