dinsdag, 23. augustus 2005 - 19:14

Roma-Beachvolley toernooi

Assen

Dit weekend 27 en 28 augustus is weer het ROMA-Beachvolleybaltoernooi. Elk jaar melden zich weer meer sportliefhebbers die deel nemen aan het vooral gezellige toernooi. De organisatie heeft wegens de grote belangstelling van ruim 180 teams de inschrijving moeten stopzetten. Het toernooi is ontstaan op de plaats waar het toernooi jaarlijks wordt gespeeld en dat is aan de Baggelhuizerplas in Assen.

Het was in de vroege zomer van 1993 dat Appie Bruins mede eigenaar werd van de snackwagen en de strandkiosk aan de Baggelhuizerplas. De zomer van 1993 staat er nu nog om bekend dat het een verschrikkelijk zomer was. Aangezien het Appie zijn eerste zomer was, valt het te raden dat hij mopperde dat er geen zak te beleven viel.

Hierop werd toen het idee geboren om dan zelf maar iets te organiseren.
Er valt op een strand niet veel meer te organiseren als een beachvolleybal toernooi dus dat moest het dan maar worden. Iedere bekende die maar iets met volleybal te maken heeft werd enthousiast gemaakt voor het eerste beachvolleybal toenooi aan de Baggelhuizerplas in Assen. Toen streden ongeveer 20 teams, nu zijn dat er inmiddels 160 meer geworden. Wat dit jaar nieuw is dat langs het meer al vanaf vrijdag de tenten mogen worden neergezet.
Provincie:
Tag(s):