donderdag, 22. december 2005 - 8:45

Romeinse route voor Nijmegen

Nijmegen krijgt een Romeinse route die het bijzondere verleden van de stad zichtbaar maakt in de openbare ruimte. De ideeën hiervoor komen van de Romeinse Alliantie, een samenwerkingsverband van Museum het Valkhof, het Bijbels Openluchtmuseum en de Gemeente Nijmegen.

Langs de route, die loopt via de Ubbergseveldweg, de Burchtstraat, de Hezelstraten en de Weurtseweg, komen verwijzingen naar bijzondere vondsten. Bijzonder hierbij is dat het niet gaat om op zichzelf staande verwijzingen, maar dat de objecten samen het verhaal van Romeins Nijmegen vormen.

Met het zichtbaar maken van het Romeinse verleden wil Nijmegen de bijzondere periode in de Nederlandse geschiedenis en de bijzondere rol die de stad hierin speelt meer betekenis geven. Daarmee bouwt de gemeente verder op de jubileumviering van dit jaar en de succesvolle campagne om Nijmegen bekend te maken als oudste stad van Nederland.

Wanneer de publieke en de private sector hierin samen-werken, bieden de plannen kansen voor Nijmegen om zich te onderscheiden op cultuurhistorisch, cultureel, toeristisch en economisch gebied.
Provincie:
Tag(s):