woensdag, 26. oktober 2005 - 12:21

Ronaldinho viert Barça-jubileum

Als er geen gekke dingen gebeuren speelt Ronaldinho vanavond tegen Málaga zijn honderdste officiële wedstrijd voor FC Barcelona. De balans die op te maken is uit de 99 duels die de Braziliaanse ster tot nog toe voor de Catalanen speelde, valt voor de Wereldvoetballer van het jaar bijzonder positief uit. Onder zijn aanvoering won de Spaanse kampioen 59 keer, speelde het 24 keer gelijk en werd er maar zestien keer verloren.

Ronaldo de Assis - voetbalnaam 'Ronadinho' - kwam in de zomer van 2003 voor 35 miljoen euro over van het Franse Paris Saint-Germain. De Blaugranas stonden er op dat moment niet zo best voor en waren geen schim meer van internationale topclub van de jaren negentig. Met de komst van de Braziliaan werd alles in Nou Camp echter beter.

Op 30 augustus 2003 debuteerde hij voor Barça in de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen de Basken van Athletic de Bilbao (doelpunt Phillip Cocu). Ronaldinho had aanvankelijk wat aanpassingsproblemen, maar scoorde in zijn eerste seizoen toch nog vijftien keer. Het jaar daarop was hij de grote man achter het succes van de ploeg van Frank Rijkaard. Barcelona won de dubbel pakte en hoewel hij dat seizoen maar negen keer scoorde, was de altijd breed glimlachende Ronaldinho van onschatbare waarde.
Categorie:
Tag(s):