woensdag, 19. januari 2005 - 11:23

Roof motief bij cafémoord

Leeuwarden

Bij de brute moord in de nacht van maandag op dinsdag rond 0.20 uur op de 54-jarige eigenaar van het café Nijlân in Leeuwarden is waarschijnlijk roof het motief geweest, zo meldt de politie Fryslân. Al sluit de politie andere motieven nog niet uit.

De vermoedelijke drie daders vroegen bij binnenkomst om geld. Direct daarna kreeg de getuige een klap met een voorwerp tegen het hoofd. Hij liep een stevige hoofdwond op, maar kon ontkomen. Zoveel geluk had de 54-jarige eigenaar niet; hij werd dood aangetroffen door de politie.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er geld weg is. Om welk bedrag het gaat is nog niet bekend. Er zijn geen wapens gevonden.

Vanmiddag zal in het Nederlands Forensisch Instituut in Rijkswijk sectie worden verricht op het slachtoffer. Hopelijk brengt dit in samenhang met het technisch sporenonderzoek klaarheid in de toedracht en de doodsoorzaak.

Dinsdag is een groot buurtonderzoek gehouden in de wijk Nijlân, waarbij het Team Grootschalig Optreden (rechercheteam) ondersteuning heeft gekregen van zo'n 20 collega's uit de regio Fryslân. Zowel in het café aan het Willem Alexanderplein als in de woning van het slachtoffer in de Julianalaan is minutieus technisch onderzoek verricht. Dat was dinsdag pas laat afgerond.
Woensdag wordt het buurtonderzoek voortgezet, wederom met ondersteuning van zo'n 20 extra politiemensen. Hierdoor werken er opnieuw ruim 50 man aan deze zaak. Omdat er aanwijzingen zijn dat de daders in de richting van de Van Harinxmabrug zijn vertrokken, wordt het buurtonderzoek vandaag uitgebreid met de Weideflora en het Groot Rapenburg.

Het rechercheteam heeft een digitale tiplijn geopend. Het adres is tip@friesland.politie.nl
Er zij tot nu toe een tiental tips binnengekomen, die momenteel onderzocht worden. Er zijn nog geen aanwijzingen bij die tot verdachten hebben geleid.
©BON / foto: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):