zondag, 15. mei 2005 - 11:09

Rookwaar in holle banken

Schiphol

De Douane Schiphol heeft de afgelopen maand 280.000 illegale sigaretten op de luchthaven in beslag genomen. De sigaretten werden op verschillende dagen aangetroffen in 3 luchtvrachtzendingen. De rookwaar werd aangetroffen in holle zitbanken. Bij alle sigaretten was sprake van namaak. De ontdoken belastingen in Nederland bedragen 42.000 euro. Mochten de sigaretten de Engelse markt bereikt hebben dan zou het belastingnadeel daar ruim 92.000 euro bedragen.

Scanbeelden wezen uit dat de zitbanken waren gevuld met sigaretten. De zendingen waren afkomstig uit Dubai en hadden het Verenigd Koninkrijk als bestemming. Er werden in totaal 14 uitgeholde banken aangetroffen en 1400 sloffen sigaretten. De banken waren speciaal geproduceerd om smokkelwaar in de zitting te verstoppen. Onder het zitgedeelte bevonden zich holle ruimtes waar kartonnen dozen met sloffen sigaretten verborgen waren.

Niet eerder trof de Nederlandse Douane illegale sigaretten aan die op deze manier gesmokkeld werden in luchtvrachtzendingen. In het buitenland zijn reeds eerder illegale sigaretten aangetroffen in luchtvrachtzendingen.

De sigaretten zijn vernietigd.
Provincie:
Tag(s):