donderdag, 24. november 2005 - 8:45

Rosenborg pakt UEFA Cup-ticket

In groep E hadden Olympique Lyon en Real Madrid zich al geplaatst voor de tweede ronde. Hun onderlinge treffen ging alleen nog om de groepswinst. Die pakten de Fransen dankzij een 1-1 gelijkspel.

Lyon dankte dat gelijke spel aan John Carew. De Noor zette zijn ploeg tien minuten voor tijd op 1-1. Daarmee poetste hij een door Guti verkregen achterstand weg. De Spanjaard schoot vijf minuten voor rust een bal vanuit de kluts binnen.

Meer spanning zat er op het duel tussen Rosenborg BK en Olympiakos Piraeus. Inzet was het behalen van UEFA Cupvoetbal. Het ticket daarvoor grepen de Noren in een tumultueuze slotfase. Nadat Riseth vijf minuten voor het einde een penalty miste, leek het doelpunt van Rivaldo in de 25e minuut de Grieken de volle winst te bezorgen. Helstad dacht daar echter anders over. Twee minuten voor het einde scoorde hij alsnog voor de thuisploeg, die met nog een wedtrijd te gaan niet meer door Olympiakos te achterhalen is.