zondag, 15. mei 2005 - 15:07

Rossi behaalt zege in Le Mans

Valentino Rossi is opnieuw de snelste gebleken in de race voor de MotoGP. De rijder van het Gauloises Yamaha Team hield concurrent Gibernau vlak achter zich en een spannende wedstrijd. Derde werd Colin Edwards, teamgenoot van Rossi.

Edwards reed lange tijd op kop, totdat de wereldkampioen een aantal rondes voor het eind kwam opzetten. Bij zijn inhaalactie ging hij iets te wijd en zo konden Edwards en Gibernau proviteren.

Rossi liet het er niet bij zitten en kroop weer in het achterwiel van Gibernau. Door een mooie inhaalactie ging hij naar positie twee. Edwards maakte iets later een klein foutje en daardoor konden Rossi en Gibernau passeren. Edwards liet verstek gaan en de twee coureurs die in de eerste wedstrijd ook al voor de winst mochten vechten, gingen opnieuw op een gevecht naar de streep af.

In de laatste ronde reed Rossi op kop met Gibernau er vlak achter. Maar de Spanjaard vond niet het gaatje om Rossi te passeren, dus won Rossi met een verschil van 0.382 op Gibernau.

Jurgen van den Goorbergh, die voor het Konica Minolta Team opnieuw mocht invallen voor Tamada, reed een onzichtbare wedstrijd en eindigde uiteindelijk op de 14e plek, welke 2 wereldkampioenschappunten oplevert.
Categorie:
Tag(s):