zondag, 26. juni 2005 - 10:49

Rossi sterkste op Assen

Assen

Wederom was Valentino Rossi de sterkst tijdens de MotoGP-race op het TT-Circuit in Assen. Rossi pakte daarmee zijn zesde overwinning uit zeven races dit seizoen en slaat daarmee een enorm gat naar zijn directe tegenstanders om de wereldtitel. De Italiaan Marco Melandri was de enige die het tempo van Rossi nog enigszins wist bij te houden. Hij finishte op de tweede plaats, voor Rossi’s teamgenoot Colin Edwards.

De zesvoudig wereldkampioen had op vrijdag al de snelste tijd getraind en mocht zaterdag zodoende van pole position vertrekken. Na een slechte start van de Italiaan wist hij samen met Honda-coureur Melandri van het veld weg te rijden. In negende ronde zette Rossi zijn machine aan de binnenkant van Melandri en zou vervolgens de leiding niet meer uit handde geven.

Rossi pakte met daarmee zijn vijfde achtereenvolgende overwinning dit seizoen en pakte het hoogste aantal achtereenvolgende overwinningen van een Yamaha rijder. De Italiaan breide met zijn zege zijn voorsprong uit naar 63 punten. Rossi staat na de TT van Assen met 170 punten soeverein aan de leiding en zijn zevende wereldtitel lijkt de kleine man uit Urbino niet meer te kunnen ontgaan.

De top 3 van de tussenstand in het WK wordt volledig gedomineerd door de Italianen. Honda-rijder Marco Melandri staat op een stevige tweede plaats met 107 punten, voor Max Biaggi met 87, Sette Gibernau (84), Alex Barros (74) en Colin Edwards (73).

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):