zondag, 10. april 2005 - 15:42

Rossi wint tumultueuze GP Jerez

Met een omstreden inhaalactie in de laatste bocht wint Valentino Rossi de eerste MotoGP. Rossi vocht een fel gevecht uit met de Spanjaard Sete Gibernau. Rossi pakte de leiding met nog drie ronden te gaan door een verrassende inhaalactie in de laatste bocht te plaatsen. Gibernau wist Rossi in de laatste ronde te passeren na een fout van de Italiaan. Bij het insturen van de laatste bocht zette Rossi brutaal zijn machine aan de binnenkant, waardoor Gibernau alleen nog maar rechtdoor een weg door de grindbak kon kiezen.

Zaterdag bleek de 26-jarige Valentino Rossi de snelste van het veld en mocht de race van zondag van pole vertrekken. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden paus Johannes Paulus II. Direct na de start brak het duel tussen de twee kemphanen los.

Gibernau pakte in de eerste bocht de leiding, gevolgd door Rossi. De twee bouwen geleidelijk hun voorsprong uit om in de laatste ronden de strijd te beslechten. Met nog drie ronden te gaan, plaatste Valentino Rossi een verrassende aanval in de laatste bocht. In de laatste ronde maakte Rossi een foutje waar Gibernau dankbaar gebruik van maakt.

Met slechts één bocht te gaan plaatste Rossi zijn laatste en beslissende aanval. Bij het insturen van de bocht raakte de twee elkaar waarbij Gibernau in de grindbak belande. De voorsprong van de twee was echter zo groot, dat de tweede plaats van Gibernau niet in gevaar kwam. Derde werd de Italiaan Marco Melandri, gevolgd door de Alex Barros, Shinya Nakano en Troy Bayliss.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):