zaterdag, 19. februari 2005 - 13:26

Rotterdam Airport duizenden vluchten geweigerd

Rotterdam

Rotterdam Airport heeft dit jaar al duizenden vluchten moeten weigeren. De luchthaven kan binnen de huidige vergunningen niet langer voldoen aan de vraag van luchtvaartmaatschappijen. In de vergunningen is de maximale hoeveelheid geluidsoverlast vastgelegd. De luchthaven zit nu al voor het hele jaar vol. Volgens de luchthaven staan met deze beperking honderden banen op de tocht.

Rotterdam Airport heeft de afgelopen maanden een flinke groei doorgemaakt. Vorig jaar bereikte de luchthaven een record aantal passagiers. Het aantal passagiers dat afgelopen jaar via Rotterdam Airport reisde bleef uiteindelijk steken op 1,2 miljoen. De luchthaven heeft de groei van reizigers voornamelijk te danken aan de verruiming van openingstijden met een uur, waardoor een aantal maatschappijen de activiteiten op het vliegveld heeft uitgebreid.

De groei veroorzaakte een forse stijging van het aantal banen op de luchthaven. In 2004 zijn er vijfhonderd nieuwe arbeidsplaatsen bijgekomen. Momenteel biedt Rotterdam Airport aan 2500 arbeidskrachten werkgelegenheid. De luchthaven is bang dat met de beperkingen van het aantal vliegbewegingen luchtvaartmaatschappijen af zullen haken en deze banen zullen verdwijnen.

© BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):