zaterdag, 19. maart 2005 - 14:12

Rotterdam Airport volledig volgeboekt

Rotterdam

Rotterdam Airport zit voor dit jaar volledig volgeboekt. Alle zogeheten ‘slots’, de vergunningen voor starts en landingen, zijn voor de rest van het jaar allemaal vergeven. En dat zet kwaad bloed bij touroperators. De luchthaven kan binnen de huidige vergunningen niet langer voldoen aan de vraag van luchtvaartmaatschappijen.

Dat de luchthaven voor de rest van het jaar vol zit, heeft tot woedende reacties bij touroperators geleid. Maar volgens algemeen directeur Wondolleck is Rotterdam Airport gebonden aan de beperkte geluidsruimte. ‘Als die operators niet van tevoren informeren of er nog een vertrektijd beschikbaar is, dan is het gevolg dat zij hun klanten nu per bus naar Schiphol moeten brengen’, alsud Wondolleck tegenover RTV Rijnmond.

Naast de groeiende interesse van touroperators, heeft Rotterdam Airport ook rekening te houden met de vluchten van de regering en het Koninklijk Huis. Deze vluchten zijn niet slotplichtig en moeten in de bestaande beschikbare geluidsruimte worden ingepast.


Rotterdam Airport heeft het afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt. Het aantal passagiers dat via Rotterdam Airport reisde bleef in 2004 uiteindelijk steken op 1,2 miljoen. Daardoor heeft de luchthaven begin dit jaar al duizenden vluchten moeten weigeren.

© BON / Foto Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):