maandag, 28. februari 2005 - 13:59

Rotterdam doet toch mee aan campagne integratie

Rotterdam

De gemeente Rotterdam doet toch mee aan de landelijke campagne ‘Thuis in Nederland? Doe mee!’ van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Justitie. De campagne, waarin de hoofddoek een centrale rol speelt, probeert de emancipatie en integratie van vrouwen en meisjes uit etnische minderheden te vergroten. Vorige week onstond onduidelijkheid over de deelname van Rotterdam, maar CDA-wethouder Geluk van Integratie heeft laten weten gewoon mee te doen.

De campagne moet kwetsbare en kansarme allochtone vrouwen aansporen buitenshuis actief te worden. Ministers De Geus (Sociale Zaken) en Verdonk (Integratie) streven ernaar om in samenwerking met de 30 grootste gemeenten ongeveer 20.000 vrouwen aan te zetten tot (vrijwilligers)werk, taallessen of andere scholing te volgen en buurtcentra te bezoeken. De campagne bestaat onder andere uit billboards waarop foto’s staan van een Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en een Surinaamse vrouw.

Onlangs laaide de discussie over het dragen van hoofddoekjes in Rotterdam weer op. De Rotterdamse deelgemeente Charlois vroeg om duidelijkheid van het gemeentebestuur nadat een medewerkster van de gemeente had gezegd een hoofdoek te willen dragen.

Eerder zeiden Leefbaar-wethouders Pastors, Van den Anker en Van Sluis tegen het dragen van hoofddoekjes voor baliemedewerksters te zijn. Volgens Van Sluis moeten ze ‘het geloof maar even thuis laten’. Geluk is van mening dat moslima’s niet hoeven te twijfelen of ze mee kunnen doen. ‘De lijn van het college is nog steeds dat er geen restrictie is voor hoofddoekjes’, zegt de wethouder maandag in het Rotterdams Dagblad.

©BON / Foto’s ministerie van Justitie
Provincie:
Tag(s):