zaterdag, 7. mei 2005 - 12:41

Rotterdam onveiligste stad

Rotterdam

Rotterdam is de meest onveilige stad van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. De krant baseert zijn conclusies voor de ‘Misdaadmonitor’ op basis van de criminaliteitscijfers van de 25 politiedistricten in Nederland van vorig jaar. De Maasstad wordt gevolgd door de gemeenten Arnhem, Eindhoven en Amsterdam. Deze laatste is gezakt van de eerste plaats omdat de stad volgens het AD een stuk veiliger is geworden. De veiligste stad is volgens de krant het Overijsselse Losser.

Rotterdam steeg naar de eerste plaats omdat er veel auto’s worden gestolen. Ook is het aantal bedreigingen in de stad flink toegenomen en komt er naar verhouding veel mishandeling en straatroof voor. Arnhem staat boven in de lijst vanwegen de vele brommer- en autodiefstallen, Eindhoven voor mishandeling en auto-inbraak. Amsterdam is van de eerste plaats verstoten en is gedaald naar de vierde plaats, maar is nog wel de moordhoofdstad van Nederland met 22 moorden in 2004.

Volgens de gemeente Rotterdam kloppen de cijfers wel waarop de Misdaadmonitor is gebaseerd, maar de rekenmethode van het AD niet, waardoor de stad op de eerste plaats staat. Volgens burgemeester Opstelten geven bewoners aan zich steeds veiliger te voelen en tevredener te zijn over de politie.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij / FBF.nl
Provincie:
Tag(s):