donderdag, 14. april 2005 - 12:52

Ruim 100 boetes per uur

Dronrijp

Bij een grote verkeerscontrole zijn woensdag binnen een tijdsbestek van zes en een half uur meer dan 700 automobilisten bekeurd. Tijdens de controle, die werd gehouden door de politie, douane, Rijkswaterstaat en de Belastingsdienst, werden op de A31 tussen Harlingen en Leeuwarden ter hoogte van Dronrijp maar liefst 6895 voertuigen gecontroleerd.

Bijna tien procent hiervan, 637 automobilisten, reed te hard. De snelste reed, ondanks het slechte weer, 170 kilometer per uur. Daarnaast werd er nog eens 72 maal bekeurd voor diverse verkeersovertredingen zoals niet handsfree bellen, verlopen A.P.K., autogordels en diverse technische eisen. Ook werd er een aanhangwagen aangetroffen die gestolen was. De recherche heeft die zaak in behandeling genomen.

In totaal werkten vijfendertig personen aan de controle en is gebruik gemaakt van motoren, radarauto's, opvallende en onopvallende politievoertuigen. Dergelijke grootschalige controles van het verkeer vinden in Friesland jaarlijks zes tot tien keer op wisselende locaties plaats. De politie zegt gezien de resultaten van deze controle in de toekomst regelmatiger te zullen controleren. ©BON
Provincie:
Tag(s):