zondag, 6. november 2005 - 21:55

Ruim 4000 euro gesnackt voor Pakistan

Kelpen

Café-restaurant de Molshoof in Kelpen vormde zondagmiddag het decor van wederom een frikadellenwedstrijd. Dit maal werden er frikadellen gegeten voor een goed doel, namelijk de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. Ruim anderhalve week gelden was zaal Geraats in Grathem al het toneel van een heus frikadelkampioenschap, waar tevens werd geprobeerd het record van 25 frikadellen eten binnen een uur te overtreffen.

Dit eetfestijn leidde toen tot verontwaardigde reacties in de media, waarin sommigen er niet over uit konden dat er voedsel werd verspild, terwijl in Pakistan mensen ontberingen moesten doorstaan vanwege de zware aardbeving.

Voor Lei van Geleuken en (kampioen) Wim Baetsen was dit aanleiding om een nieuwe wedstrijd op te zetten. Het doel was deze keer om zoveel mogelijk geld in te zamelen, door het sponsoren van frikadellen en deelnemers. Iedereen werkte belangeloos mee. Zo sponsorde snackfabrikant Beckers het evenement met een bedrag van €150 euro.

In totaal probeerden 20 frikadelliefhebbers zoveel mogelijk vleesstaven op te eten om de pot te spekken. Tussentijds praatte buuteredener Ger Frenken het programma aan elkaar en zag hij ook nog tijd om het een en andere te veilen, zoals twee kratten Grimbergen á 120 euro.

Uiteindelijk leverde de actie ruim 4000 euro op voor Pakistan. Wim Baetsen laat in een reactie weten zeer tevreden te zijn, ook over de opkomst van het publiek. In de winnaar verdwenen 18 frikadellen. Wim Baetsen kwam deze keer niet verder dan 13 frikadellen.
Provincie:
Tag(s):