maandag, 25. april 2005 - 14:07

Ruim 750 aanmeldingen Young European Truck Driver competitie 2005

Den Haag

Op dit moment organiseert Scania voor de tweede maal de Young European Truck Driver competitie. De interesse voor de competitie is overweldigend. Met ruim 750 inschrijvingen is het aantal aanmelders ten opzichte van de competitie in 2003 ruim verdubbeld.

De competitie heeft als doel om zo veel mogelijk jonge chauffeurs te overtuigen van een veilige en anticiperende rijstijl. Daarnaast worden, door een stuk kennis over het rijden met een 40 tons combinatie, ook de overige weggebruikers bewust gemaakt van de omstandigheden waar een chauffeur in het hedendaagse verkeer mee te maken krijgt. Op deze manier worden de wegen in Europa veiliger.

Op dit moment zijn de chauffeurs bezig met de eerste ronde in de vorm van een theoretische toets verzorgt door CCV. De 100 chauffeurs met de hoogste score zullen vervolgens worden uitgenodigd om ook hun vakmanschap in de praktijk te tonen. Met 4 beladen trekker oplegger combinaties, voorzien van hagelnieuwe Euro 4 Scania R-serie trekkers, worden de mannen getoetst op anticiperend, zuinig en behendig rijden. Het anticiperend en zuinig rijden wordt uiteraard getest op de openbare weg. Samen met een onafhankelijke examinator van CCV leggen de deelnemers, een speciale route af. Met behulp van de het Scania Fleet management systeem wordt het brandstofverbruik exact gemeten. Voor de behendigheidstest wordt door de OSC, de Overkoepelende Stichting Chauffeursverenigingen, een parcours uitgezet waarop de deelnemers op de vierkante centimeter hun voertuigbeheersing vaardigheid in het manoeuvreren moeten vertonen.

Mensen die de strijd van dichtbij willen meemaken nodigt Scania van harte uit om op 2 en 3 juli te komen kijken naar de praktijkronden tijdens het Mega Trucks Festival in Biddinghuizen. De nationale finale van de Young European Truck Driver competitie vindt plaats op 30 en 31 juli tijdens het Truckstar Festival in Assen. Daar zal bekend worden welke Nederlandse chauffeur de eer hoog mag gaan houden tijdens de internationale finale. Deze topchauffeur zal het in Zweden tegen collega chauffeurs uit 28 verschillende landen opnemen. Het belooft een uiterst spannende competitie te worden, want met een hagelnieuwe Scania R-serie als hoofdprijs, is de inzet hoog!

Voor meer informatie over de Young European Truck Driver competitie 2005 kijkt u op www.scania.nl

©BON/Sjaak Bron: Scania
Categorie:
Tag(s):