zaterdag, 15. januari 2005 - 16:24

Ruim helft minder verkeers-doden

Lelystad

Mede door de invoering van de verplichte dodehoekspiegel voor vrachtwagens is het aantal doden door rechtsafslaand vrachtverkeer sinds 2001 ruim gehalveerd.
<BR>

Eind januari 2007 worden nieuwe vrachtauto´s afgeleverd volgens de nieuwe Europese richtlijn. Het zichtveld voor de chauffeur is dan aan de rechterkant van zijn truck gelijk aan de regelgeving in Nederland. Daarnaast zal de vrachtauto vanaf januari 2008 ook voorzien moeten zijn van een frontspiegel of een camera die het gebied vlak voor de truck in beeld brengt.

Niet alleen voorzieningen aan de vrachtauto en voorlichting aan de chauffeur hebben bijgedragen aan het dalend aantal doden en ziekenhuisgewonden, ook voorlichting aan medeweggebruikers hebben tot bewustwording geleid.

Maandag 17 januari start 3VO afdeling Oss in dit kader alweer voor de achtste maal het jaarlijks terugkerend dodehoekproject voor basisscholen. Alle basisscholen in de gemeente Oss en nu ook in Bergheze en Lith worden bezocht door een groot team van vrijwilligers uit de transportsector. De leerlingen worden in een theorie- en praktijkles gewezen op gevaarlijke verkeerssituaties en vooral op het voorkomen daarvan. Ook geïnteresseerd in voorlichting op de school van uw kind? Kijk dan op www.povbrabant.nl

Alle informatie over de dode hoek vindt u op www.dodehoek.nl

Sjaak

©BON / Foto: Sjaak de Coninck
Categorie:
Tag(s):