woensdag, 8. juni 2005 - 0:24

Rus neergeschoten bij tankstation

Amsterdam

Dinsdagavond is een 47-jarige Russische man neergeschoten bij een BP tankstation op de Nieuwe Leeuwarderweg in Amsterdam Noord. Het slachtoffer stond te tanken toen hij werd neergeschoten en beroofd van zijn auto, een donker kleurige Lexus GS 300. Een mobiel surveillant van een beveiligingsbedrijf die toevallig het tankstation passeerde, zag het slachtoffer op de grond liggen met een schotwond in zijn borst. De peperdure auto is later in de nacht brandend aangetroffen in Diemen. Het slachtoffer vekeerd in kritieke toestand.

De beveiligingsbeambte vertelde meteen 112 te hebben gebeld en op veilig afstand te zijn gaan staan omdat hij niet wist of de schutters weg waren. De politie heeft de omgeving van het tankstation afgezet en is een grootschalig onderzoek gestart.

Getuigen verklaarden drie schoten te hebben gehoord, of het slachtoffer ook drie keer is geraakt is niet bekend. Na de man te hebben neergeschoten zijn de verdachten in zijn auto gestapt en met hoge snelheid in de richting van de A10 verdwenen.

Op de parkeerplaats direct naast het tankstation zijn twee personen, die in een auto zaten, aangehouden. Of zij iets met het de schietpartij te maken hebben zal onderzoek moet uitwijzen, ze zijn overgebracht naar een politiebureau.

Het slachtoffer is zwaargewond vervoerd naar een ziekenhuis. De gestolen Lexus is rond 00.45 uur brandend aangetroffen op de parkeerplaats nabij het NS station aan de Oud Diemerlaan in Diemen. De politie heeft in de omgeving van de auto naar de verdachten gezocht met een speurhond. Vooralsnog onbreekt van hen ieder spoor. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):