dinsdag, 11. januari 2005 - 14:19

Ruzie beslecht met gasalarmpistool

Opheusden

Een 23-jarige Opheusdenaar is vanmorgen rond 02.10 uur in zijn woning aangehouden omdat hij maandagavond bij een zakelijk geschil in Dodewaard met een ploertendoder geslagen, met een stroomstootwapen gedreigd en met een vuurwapen geschoten zou hebben.

Maandagavond rond 21.30 uur werd aan de politie gemeld dat er geschoten zou zijn op een erf in Dodewaard. De politie ging erheen en getuigen wezen op een hulsje dat kennelijk uit een vuurwapen afkomstig was en een stroomstootwapen. Een andere getuige, die te dronken was om behoorlijk zijn verhaal te kunnen doen, overhandigde de politie een ploertendoder waarmee hij geslagen zou zijn. Hij was licht gewond aan zijn hand. Het hulsje en de wapens zijn in beslag genomen. Een 18-jarige man uit Dodewaard deed vervolgens aangifte omdat hij met een vuurwapen bedreigd zou zijn. Dat zou gebeurd zijn door de 23-jarige Opheusdenaar die met zijn auto het erf opgereden was en na de ruzie weer was weggereden. De politie stelde een onderzoek in en lichtte de man van zijn bed. Bij onderzoek in de woning werd een gasalarmpistool met munitie aangetroffen en in beslag genomen.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Bij verhoor bekende de man met de ploertendoder geslagen te hebben en het gasalarmpistool afgevuurd te hebben. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):