dinsdag, 1. februari 2005 - 23:40

Ruzie door buutreden

Huissen

De tekst van buutreedner Theo Reijmers is B&W van Huissen in het verkeerde keelgat geschoten. De burgemeester en wethouders hebben de inwoner van Huissen een brief gestuurd waarin zij stellen vooralsnog medewerking te zullen onthouden aan activiteiten waarbij Reijmers betrokken is. Tot die activiteiten hoort ook carnavalsvereniging De Kraonige Zwaone en Huissen TV, die ook een afschrift van de brief kregen. Die brief is echter de buutreedner en diverse politici weer verkeerd gevallen.

In de buutreden, waar doorgaans het één en ander op de hak wordt genomen, drijft Theo Reijmers de spot met de burgervader. Reijmers hekelde onder meer het drugsbeleid en zei dat Rob Persoon, de burgemeester van de gemeente Lingewaard waar Huissen onder valt, zich vooral druk maakt om dingen die de burgemeester persoonlijk bezighoudt. Dat staat te lezen in De Gelderlander, die ook de integrale tekst heeft gepubliceerd.

Reijmers maakt zich vooral kwaad omdat de brief ook naar de carnavalsvereniging en Huissen TV is gestuurd. Reijmers vindt dat deze twee organisaties nu ook gechanteerd worden omdat nu partij moeten kiezen. Volgens Reijmers heeft hij geen respectloze dingen gezegd, alleen wat zaken uitvergroot, zoals dat hoort bij een goede buut. Diverse politici hebben zich achter de buutreedner geschaard, zij zijn het niet eens met het college. Volgens de politici is de brief een beknotting van de vrijheid van meningsuiting.

College, Huissen TV en De Kraonige Zwaone willen niet op de zaak reageren. Reijmers zou overwegen om naar de politie te gaan.

© BON
Provincie:
Tag(s):