dinsdag, 2. augustus 2005 - 11:10

Ruzie om vrouw eindigt in dodelijke steekpartij

Enschede

Vanmorgen om 04.55 is in een woning aan de Benninkbrug een 29-jarige Enschedeër doodgestoken. Anderhalf uur later is hiervoor de 26-jarige dader in een woning aan de Cornelis Troostlaan aangehouden. De oorzaak is waarschijnlijk een ruzie tussen de ex en de huidige vriend van een 33-jarige vrouw. Het is de tweede steekpartij in twee dagen. Gisteren raakte bij een andere steekpartij voor het station een 41-jarige man levensgevaarlijk gewond.

De oorzaak van de nachtelijke steekpartij met dodelijke afloop ligt waarschijnlijk aan relationele problemen. De 26-jarige dader is de ex-vriend van een 33-jarige vrouw, hij had ruzie in de woning van zijn ex met haar huidige vriend, het 29-jarige slachtoffer. Volgens een geschokte buurtbewoonster waren een 3 en 12-jarig kind van de vrouw aanwezig in de woning tijdens de steekpartij.

De steekpartij tussen twee mannen maandagmiddag voor het station ging tussen twee voormalige buurmannen. De toestand van de het 41-jarige slachtoffer is ondertussen nog steeds ernstig maar stabiel.

tekst/foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):