donderdag, 3. maart 2005 - 16:44

Ruzies na sneeuwbal-gevechten

Arnhem

De Arnhemse politie heeft woensdagavond tot drie keer moeten ingrijpen na uit de hand gelopen sneeuwbalgevechten. In de wijk Malburgen was bij een woning door het gooien met sneeuwballen een ruit gesneuveld. Daarbij zou een kind een kleine verwonding hebben opgelopen. De bewoner van het pand, een 35-jarige Arnhemmer, zou vervolgens met een mes achter de vermoedelijke dader, een twaalfjarige jongen, aan zijn gegaan. Ook zou de Arnhemmer de jongen met de dood bedreigd hebben.

Gewaarschuwde agenten hielden de 35-jarige Arnhemmer vervolgens aan op grond van getuigenverklaringen. Een sneeuwballengevecht op de Alkmaarsingel liep omstreeks half tien dusdanig uit de hand dat er door verschillende personen daadwerkelijk over en weer geslagen zou zijn. Ook hier werd de hulp van de politie ingeroepen.

Volgens de verklaringen van betrokkenen zou het begonnen zijn met een gooien van een sneeuwbal naar een rijdende auto, waarbij de bestuurder zou zijn gestopt. Daarbij zou het aanvankelijk bij een spel gebleven zijn waarbij over en weer met sneeuwballen naar elkaar werd gegooid. Op een gegeven moment sloeg de sfeer om en zou er geslagen zijn. Ook zouden er met stokken klappen zijn uitgedeeld. Twee betrokkenen hadden daarbij lichte verwondingen opgelopen.
Door de agenten is in eerste instantie bemiddelend opgetreden omdat nog niet duidelijk was wie aangifte wilde doen. Er werden dan ook geen personen aangehouden.

Ook in de wijk Geitenkamp raakten twee Arnhemmers slaags met elkaar na het gooien van sneeuwballen. Dat gebeurde rond tien uur. Een vijftienjarige jongen riep daarbij de hulp in van de politie nadat hij door een
34-jarige buurtgenoot zou zijn geslagen. Aangezien het de agenten ook hier niet duidelijk gemaakt kon worden wie precies waar verantwoordelijk voor was, bleef het bij een bemiddelend gesprek en werd niemand aangehouden. ©BON
Provincie:
Tag(s):