zaterdag, 30. april 2005 - 21:26

Ruziezoeker schiet op woning

Breda

Zaterdagochtend rond 00:00 uur is op een woning geschoten in de Daniel Marotstraat. De politie houdt er rekening mee dat niet willekeurig op het huis geschoten is. Mogelijk is een ruzie tussen een 17-jarige bewoner van de woning en een 25-jarige man uit Breda de aanleiding geweest.

Het begon rond 16:30 uur op een grasveldje in de Hendrik Berlagestraat. Daar werd de 17-jarige jongen geslagen door een voor de politie nog onbekend persoon. Waarom de ruzie is ontstaan is eveneens onduidelijk. Later op de avond, rond 20:30 uur kwam de jongen de 25-jarige man weer tegen op het eerder genoemde grasveldje. Hier ontstond tussen de twee een korte vechtpartij, waar veel omstanders getuige van waren. De jongen wist te ontkomen en ging naar zijn huis in de Daniel Marotstraat. Rond middernacht stond de 25-jarige man daar ineens voor de deur.

De moeder van de 17-jarige jongen deed open en er ontstond een woordenwisseling. Toen bleek dat de jongen niet naar buiten wilde komen en de deur van zijn woning weer dicht ging, loste de 25-jarige man even later na middernacht met een vuurwapen een aantal schoten op het huis. Een kogel ging onder andere door het raam de woonkamer in. Op dat moment waren de bewoners op de bovenverdieping. Naar aanleiding hiervan werd door verschillende bewoners de politie gebeld. Aan de geschrokken bewoners van de getroffen woning is door de politie slachtofferhulp aangeboden. De schutter wist te ontkomen en wordt door de politie gezocht. De politie zette onmiddellijk straat af en begon met het onderzoek. Door technisch rechercheurs zijn verscheidene sporen veiliggesteld, waaronder een aantal kogelhulzen. Ook is een buurtonderzoek gehouden en zijn verschillende getuigenverklaringen afgenomen. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):