zondag, 29. mei 2005 - 23:58

Sacha de Boer zet beste beentje voor

Amstelveen

Ook Sacha De Boer, nieuwslezer van het NOS-Journaal, zette afgelopen zondag haar beste beentje voor ten bate van de De Trust in Beweging (TIB)-Sportdag. Als ambassadrice van "Stichting Trust - Zorg voor Kind en Natuur in India" deed zij mee aan een clinic Taiji Quan onder leiding van Amien Ho.

“Ik vind het belangrijk om het TRUST project te steunen, omdat het zo direct van invloed is op een kleine gemeenschap. Daardoor blijft er niks aan strijkstokken hangen. Zowel zij daar in India als wij hier in het westen zien meteen het resultaat. Het is ook belangrijk dat er bij dit project zoveel aandacht is voor onderwijs voor de kinderen. Dit kan nu en in de toekomst een groot verschil maken voor de kansen van een gemeenschap,� aldus Sacha..
Ook haar man, Rick Nieman tevens ambassadeur, was aanwezig en deed de presentatie.

De sportdag werd gehouden op het atletiekcentrum van Startbaan in Amstelveen. Naast de strijd tegen de bewegingsarmoede in Nederland, stond het evenement ook in het teken van het ecologisch kinderproject Trust in Zuid-India. De gehele opbrengst van de sportdag gaat naar Het Trust kinderproject.

Het Trust kinderproject in de deelstaat Tamil Nadu in Zuid-India werd in 1994 gestart door de Indiër Girish Nampoothiri, die daarvoor zijn gehele familiekapitaaltje heeft aangewend. Zijn visie is om in een arm, kaalgekapt gebied een ecologisch bewuste generatie op te voeden en te begeleiden in het weer groen maken en natuurlijk verrijken van haar woongebied. De kinderen die bij dit project betrokken zijn, komen uit heel arme gezinnen en zijn voor een flink deel wezen. Zij zijn hierdoor kansarm geboren en tot de doelstellingen van de Trust behoort dan ook hun een kansrijk bestaan te bieden. Sinds 1995 wordt Girish hierin bijgestaan door de Nederlandse Ananthi Kramer, die de 'projectmoeder' geworden is.
Categorie:
Tag(s):