woensdag, 6. april 2005 - 14:32

Samir A. vrijgesproken van beramen aanslagen

Rotterdam

De rechtbank in Rotterdam heeft de 18-jarige Samir A. niet veroordeeld voor het beramen van aanslagen in Nederland. A. zou aanslagen op onder meer de Tweede Kamer, de kerncentrale in Borssele, Schiphol, het ministerie van Defensie en het gebouw van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) hebben voorbereid. De rechtbank sprak hem vrij wegens onvoldoende bewijs. Wel is hij veroordeeld voor wapenbezit.

Samir A. zou deel uitmaken van het terroristennetwerk Hofstadgroep. Hij werd 30 juni 2004 gearresteerd na een overval op een supermarkt in Rotterdam. Bij een huiszoeking vond de politie plattegronden van de locaties, voorzien van aantekeningen. Ook vond de politie een grote hoeveelheid radicaal islamitisch materiaal. Daarin stond onder meer informatie hoe je aanslagen kunt plegen en fragmenten van het doodschieten en onthoofden van een persoon.

Wel heeft de rechtbank A. veroordeeld tot drie maanden cel wegens het bezit van een vuurwapen. Voor de overval op een supermarkt in Rotterdam is Samir A. ook vrij gesproken. Omdat hij al tien maanden vast zit, komt hij nu al vrij.

©BON
Provincie:
Tag(s):